Vipava in Vipavska dolina – deželi vrhunskih vin, odlične kulinarike, burje in sonca

Vipava je kraj, ki se nahaja v zgornji Vipavski dolini. Ima približno dva tisoč prebivalcev. Predstavlja središče in sedež istoimenske občine, ki obsega vasi Duplje, Erzelj, Goče, Gradišče pri Vipavi, Hrašče, Lozice, Manče, Lože, Nanos, Orehovica, Podbreg, Podgrič, Podnanos, Podraga, Sanabor, Slap, Vrhpolje in Zemono.

Vipavska dolina ima zaradi svoje lege pod strmim pobočjem Nanosa ter bližine morja posebne geografske in druge značilnosti. Vreme je tu topleje kot po večini Slovenije, zato je primerna za obisk v kateremkoli letnem času. Zaradi široke turistične ponudbe je primerna za obiske najrazličnejših skupin – od posameznikov in družin z otroki do pohodnikov, gobarjev, plezalcev in izletov podjetij.

 

Obilica pohodnih poti različnih zahtevnostnih stopenj.

Ker se kraj Vipava nahaja na vznožju strmih pobočij Nanosa, nudi obilico pohodniških poti različnih zahtevnostnih stopenj in dolžin. Najbolj izkušeni se bodo z veseljem odpravili po poti do vrha Nanosa, družine z otroki pa obiskale Stari grad nad Vipavo.

Kraji, bogati z zgodovino.

Vipava in njena okolica so zaradi svoje zgodovine odliča postojanka za navdušence nad zgodovino, zgodbami o Rimljanih, italijanski okupaciji in podobno. Pri nas najdete tudi prave egipčanske sarkofage ter travnik, na kateri se je domnevno odvila legendarna bitka pri mrzli reki.

Velika ponudba kulinaričnih doživetij.

Če radi dobro jeste in pijete, bo obisk Vipave za vas odlično doživetje. Pri nas najdete veliko gostiln s pristnimi, domačimi jedmi. Za vinarske navdušence pa ponujamo široko paleto vrhunskih vin. Ste vedeli, da je Slap vas, ki proizvede največ vina zelen na svetu?

Naročite turistično vodenje še danes.

 

031 484 344

vodenje@tadejkobal.com