Blog

Na svojem blogu približno enkrat mesečno objavljam svoja razmišljanja, predstavljam zanimive posameznike in podobno. 

Ob izvolitvi za člana Sveta Vlade Republike Slovenije za mladino: Hvala za zaupanje in podporo!

Okt 10, 2021 | Svet Vlade Republike Slovenije za mladino

Petega oktobra 2021 sem bil s strani drugih organizacij, ki delujejo na področju mladine, imenovan za člana Sveta Vlade Republike Slovenije za mladino. Za člana me je predlagal Zavod Nefiks, pri katerem sem sicer vodja ali pa sodelavec na več različnih projektih. 

Ob imenovanju bi se rad javno zahvalil Zavodu Nefiks za imenovanje, za podporo in zaupanje pa bi se rad zahvalil tudi vsem organizacijam, ki ste volile zame. Obljubim, da bom svoje delo opravljal pošteno in kar se da transparentno ter v nenehnem sodelovanju z vami. Za vse predloge in pripombe se prosim obrnite na moj elektronski naslov tadejkobal@tadejkobal.si. Z veseljem se tudi v živo dobim z vami ter prisluhnem vašim predlogom.

V tej objavi objavljam govor, ki sem ga uporabil v nagovoru potencialnim volivcem na dan volitev.

Pozdravljeni, dober dan!

Sem Tadej Kobal, študent zaključnega letnika politologije na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Pred kratkim sem prejel tudi naziv mladinskega delavca. Za člana Sveta Vlade Republike Slovenije za mladino me predlaga Zavod Nefiks, pri katerem sem sicer vodja ali sodelavec na več različnih projektih s področja mladine.

Na področju mladine in dela v organizacijah s tega področja imam precej izkušenj, zaradi česar sem se tudi odločil, da bom kandidiral za člana Sveta za mladino. Reden prostovoljec sem že od osmega razreda osnovne šole, ko sem se na svoji rodni vasi Slap pri Vipavi pridružil socialnovarstvenemu programu za otroke in mladostnike. V sklopu tega programa sem pomagal tudi pri ustanovitvi Slapenske knjižnice, v povezavi s čimer sem bil kasneje s strani poslušalcev radia Val 202 imenovan za Ime leta.

Kot omenjeno, sem trenutno najbolj dejaven na Zavodu Nefiks, redno pa sodelujem tudi z Amnesty International Slovenije, Srednjo šolo Veno Pilon Ajdovščina, socialnim podjetjem Simbioza, sem tudi član Izvršnega odbora pri Sindikatu Mladi plus in tako naprej. Področje mladinskega dela mi je torej lahko rečem da dodobra poznano, mi bo pa delo kot študentu politologije in mladinskemu delavcu predstavljalo pomemben strokoven izziv, ki se ga zelo veselim.

Ker verjamem, da o mladini in njihovih problemih vedo največ prav mladi in organizacije  s tega področja, obljubim, da bom svoje delo v primeru izvolitve opravljal kar se da transparentno ter da se bom pred vsakim sestankom posvetoval z vami ter vaša stališča upošteval v največji možni meri. Na sestanke se bom dobro pripravil ter iskreno in pošteno zagovarjal tisto, kar je za mlade in organizacije s področja mladine najboljše.

Hvala.

 

Hvala vsem vpletenim za zaupanje in podporo!